SPSS Uygulamaları ile Desteklenmiş İstatistik ve İstatiksel Yorumlama Teknikleri Prof. Dr. Murat Altun  - Kitap
SPSS Uygulamaları ile Desteklenmiş

İstatistik ve İstatiksel Yorumlama Teknikleri

Prof. Dr. Murat Altun (Yazar-Editör)

2. Baskı, 
Ağustos 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
336
Barkod:
9786256263307
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
300,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bilgisayarların veri işlemede kullanımı ile istatistik, bütün dünyada yükselen bir değer haline gelmiş, geniş bir kullanım alanı bulmuştur. İstatistik ve İstatistiksel Yorumlama Teknikleri adlı bu kitap, istatistiksel yöntemlerin eğitim araştırmalarında nasıl kullanıldığını göstermek amacıyla hazırlanmıştır.
Kitap iki bölümden oluşmaktadır: İlki istatistiğin temel kavramları olup bunlar, yapılandırmacı yaklaşıma uygun olarak, öğrencileri aktive eden etkinliklerle birlikte verilmiştir. Bu yönüyle kitap, Eğitim Fakültesi programlarında yer alan İstatistik dersine kaynak oluşturacak nitelik ve içeriğe sahiptir. İkinci kısım eğitim araştırmalarında kullanılan ileri istatistiksel analizlerin (regresyon analizi, faktör analizi, diskriminant analizi, lojistik regresyon gibi) öğretimle ilgili konularda nasıl kullanılacağı, örnekler üzerinden tanıtılmıştır. İstatistiksel analizleri tanıtmak için örneklem seçiminde "minyatür örnek" adıyla, el ile hesaplanabilecek ölçüde az sayıda veriden oluşan örnekler seçilmiştir. Hesaplamanın el yordamı ile yapılmasındaki amaç, analizin arkasındaki matematiği görmeyi kolaylaştırmaktır.
Her örnek çalışma, SPSS programı ile de yapılmış, böylece analizlerde teknoloji desteğinin nasıl alınacağı gösterilmiştir. Kitabın, bu içeriği ile Eğitim Fakülteleri ile ilgili Yüksek Lisans ve Doktora programlarının nicel araştırma dersleri için kaynak oluşturması amaçlanmıştır.
Kitapla İlgili Kategoriler
Yorumlar