Güncellenmiş 3. baskısı yapılan kitaba organizasyonlarının, şirketlerinin veya birimlerinin çeviklik düzeyi hakkında sağlam bir fikir sahibi olmalarına yardımcı olacak "Acaba ne kadar Çevik'iz?" bölümü eklenmiştir.
Scrum 30 yaşında! Scrum, Dünyada Çevik yaklaşımları kullananların %90'ına erişmiş ve her gün 12 milyondan fazla kişi tarafından kullanılmaktadır.
Resmi kaynak olan "Scrum Rehberi", Scrum hakkındaki temel bilgiyi sağlıyor ancak bu temel bilgiler, Scrum'da uzmanlaşmak için yeterli olmuyor çünkü; "biliyor olmak" ile "kavramış olmak" farklı şeylerdir.
Bunca yaygınlığına rağmen Scrum'ın tüm potansiyelinin kullanılamadığı pek çok örnek görüyoruz. Peki neden zor? Çünkü Scrum, bir sorunun çözümünü adım adım tarif eden bir metot değil, deneyselliği esas alan bir çerçevedir. Böylece yazılım üretiminden okullara veya donanım üretiminden askeriyeye kadar pek çok alanda kullanılabilmektedir. Ancak, bu yüzden kolaylıkla yanlış şekilde de kullanılabiliyor ve beklenen faydayı sağlamayabiliyor.
Kompleks her sorunun kendine özgü çözümleri vardır. Dolayısıyla kendi yaklaşımlarınızı ve pratiklerinizi geliştirmeniz, denemeniz ve öğrenmeniz gerekir. Scrum'da her sorunu çözecek sihirli tek bir yanıt yoktur.
Bu kitapta Scrum'daki bazı zor soruların yanıtlarını vermeye çalıştık. Kompleks her problemin çözümü; kuruma, problemin alanına, şirket kültürüne, Scrum takımına, bireylere özgün olabilir ve farklı yaklaşımlar gerektirir. O yüzden her problemin özüne inilmesi şarttır. Çoğunlukla Agile Manifesto'ya, Agile prensiplere, Scrum Değerlerine ve Scrum'ın üzerine inşa edildiği deneysel süreç kontrol teorisine başvurulması gerekir.