"Makro iktisat politikası" konularını içeren, bu konudaki özel ve teknik sorunları tartışan, temel makro iktisadi okulların bakış açılarını yansıtan, derli toplu kitaplara ihtiyaç vardır. Bu ihtiyacın sonucu olarak ortaya çıkan Makro İktisat Politikası kitabı, dersinde kullandığım notların genişletilmesi ve geliştirilmesi suretiyle yazılmıştır.
Makro İktisat Politikası'nın teorik yönünün ağır bastığını söyleyebiliriz. Konular anlatılırken çeşitli ekonomilere ait olaylara, kurumlara ve politika uygulamalarına yapılan atıflar sınırlı ölçülerde olabilmiştir. Kitapta, para ve maliye politikası ve diğer politika araçlarıyla ilgili temel sorunlar incelenmiş, çok önemli oldukları düşünülenler hariç makro iktisat kitaplarında ayrıntılı olarak incelenen konular (mesela mali ve parasal çarpanlar) tekrarlanmamıştır.
Makro İktisat Politikası dört kısımdan oluşmaktadır: (1) Temel İktisat Politikası Teorisi, (2) İktisadi Dalgalanmalar ve İstikrar Politikası, (3) Para Arzı, Para Talebi, Parasal Etki Kanalları ve Para Politikası ve (4) Bütçe Açıkları ve Enflasyon, Maliye Politikası ve Enflasyonist Finansman.