İş Sınavlarına Hazırlık Para – Banka – Kredi ve Para Politikası Prof. Dr. Abuzer Pınar, Doç. Dr. Bahar Erdal  - Kitap
İş Sınavlarına Hazırlık

Para – Banka – Kredi ve Para Politikası

15. Baskı, 
Mayıs 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
432
Barkod:
9786256545359
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
300,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitap, salt akademik bir amaç taşımayıp, öğrencilere, meslek sınavlarına girecek olan mezunlara ve kurumlarda yükselme sınavlarına girecek olan personele yol gösterici olmak üzere verdiğimiz derslerin notlarından ve sıkça sorulan sorulardan derlenmiştir. Önceki baskılarında olduğu gibi seçilen sorular mümkün olduğunca para, banka, kredi, para politikası, fınansal sistem ve uluslararası finansal sisteme ilişkin konuları kapsamak üzere derlenmiştir.
Alanla ilgili sorulabilecek bütün soruları içerdiği iddiamız olmadığı gibi sınavlarda sorular daha farklı biçimde de formüle edilebilir. Buradaki amaç, konuları özetlemek ve soru örnekleri vermektir. Bu yüzden kitapçığın bir bütün olarak değerlendirilmesi şüphesiz daha yararlı olacaktır. Bazı konuların veya daha spesifik soruların dışarıda kalmış olma ihtimali de göz önüne alınarak kitapçığın sonunda bir okuma listesi önerilmiştir.
Bu baskıda, para ve para politikasına ilişkin sorular genişletilmiş, güncellenmiş ve yeni sorular eklenmiştir. Türkiye'de uygulanmakta olan para ve döviz kuru politikalarına ve finansal sisteme ilişkin sorular son gelişmeler çerçevesinde güncellenmiştir. Bunların yanı sıra, ilgili literatürün ve kavramların önemli bir bölümü İngilizce olduğu için kavramların İngilizce karşılıkları da yazılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Para–Para Politikası–Merkez Bankacılığı
.
Finansal Sistem
.
Uluslararası Finansal Sistem
.
Çoktan Seçmeli Sorular
.
Çoktan Seçmeli Soruların Cevap Anahtarı
.
Önerilen Okuma Listesi
Yorumlar