Açıklamalı - İçtihatlı İcra ve İflas Davaları ve Tatbikatı adlı yapılan on yedinci kitabını oluşturan işbu kitapta İcra ve İflas Yasasının 355. maddesinden 370. (dahil) maddesine kadar hükümleri inceleme konusu yapıl-mıştır.
Bu çalışmada; Maaş ve Ücretlerin Haczedilmesinde Usul, Hacizli Malları Vermemek, Borçlunun Hapsen Tazyiki, İcra Dairelerinin Yazışma Biçimleri, Hacizli Malların Bulundukları Yerde Satışı, Borçludan Fazla Alınan Paranın Geri Verilmesi, Para ve Eşyalar Hakkında Zamanaşımı, İcra Mahkemesi Kararlarının İstinaf Başvurusu ve Temyizi, İcra Mahkemesinin İstinaf Yoluna Başvuru Dilekçesini Reddetmesi, Bölge Adliye Mahkemeleri ve Yargıtay Kararları, Borçlunun varlığı hakkında bilgi verme yükümlülüğü, İcra ve İflas Yasasında belirtilen unvanların değiştirilmesi açıklanmış, bu işlem ve davaların yapılma ve açılma koşulları ile alacaklı, borçlu ve 3. kişilerin durumları, mahkemeler de göz önünde tutulacak hususlar ile sunulacak deliller ve ispatlama yolları ayrı ayrı inceleme konusu yapılmış, dava ve başvuru dilekçe örnekleri ile Yargıtay'ın yerleşmiş kararları da her konunun sonunda gösterilmiştir.
İcra ve İflas Yasa madde hükümlerinin yukarda sözünü ettiğimiz İcra ve İflas Davaları ve Tatbikatı yapılan biçim ve yöntemi göz önünde tutularak açıklanmasında titizlik gösterilmeye çalışılmıştır.