Pazarlama taktiklerindeki ve Teknolojik alandaki gelişmelerle birlikte gıda sektöründe üretim maliyetini azaltma yarışı ürünlerin "HELAL "liğini tehlikeye sokmuştur:
-İran'da Helal sertifika damgalı alkollü içkiler satışa sunulmuştur.
-Fransa'da %100 Helal sertifikalı et satan bir kasabın etlerinin %45'inin domuz eti, %15'inin at eti olduğu tespit edilmiştir.
-Norveç'te Helal logolu et satan başka bir kasapta ise domuz eti oranı onda üç oranındadır.
-İsveç'te analize gönderilen Helal logolu sosislerin içinde onda bir oranında domuz eti tespit edilmiştir.
Eline çanta alan herkes piyasada para karşılığı "Helal Gıda Sertifikası" dağıtmaya başlamıştır.
Bununla birlikte gıdalara bir takım maddeler "E" kodu ile konarak tüketiciler yanıltılmaya çalışılmıştır.
İşte bu kitap aşağıdaki soruların cevabını okuyucularımıza sunmaktadır:
"Helal Gıda, Helal Gıda Sertifikası nedir?"
"Helallik nasıl olur?"
"O zaman eti nereden almalıyım?"
"Marketteki ürünlerin hangileri Helaldir?"
"Peki işletmeler Helal gıdanın neresindeler?"
(Tanıtım Bülteninden)