Türkiye′de güç elektroniği sanayii hızlı bir ilerleme göstermiş; kesintisiz güç kaynağı, motor kontrolu, endüksiyonla ısıtma, elektrikli ev aletleri, otomotiv ve tekstil gibi geniş bir alanda tasarım ve üretim yapan firmalar ortaya çıkmıştır. Bunun yanında yurtdışından gelen sistemlerin çoğunda güç elektroniği teknolojisi kullanılmaktadır. Elektrik–Elektronik Mühendisliği mezunlarının belirli bir kısmı bu sektörlerde istihdam edilmektedir.
Güç elektroniği konusu, başta İ.T.Ü. olmak üzere Türkiye′deki birçok üniversitede çeşitli isimdeki derslerle öğretilmektedir. Bu derslerin bir kısmı Türkçe olarak verilmektedir. Hangi dilde verilirse verilsin bir Türkçe kitabın gerek eğitim öğretimde gerekse uygulamalı mühendislikte çok önemli olduğu yadsınamaz bir gerçektir.
Bu kitabın ilk basımı 1989′da yayınlanmıştı. Bu basımın da temel amacı aynı olup; başka bir deyişle, çok büyük bir pazarı olan ve güç elektroniği mühendislerinin talebinin bulunduğu 500 kW′lık yada daha küçük güç alanındaki tasarım ve uygulamalarla ilgili güç elektroniği ilkelerinin açık bir sunumudur. Beş yılı aşkın bir süredir toplanmış olan yorumlara dayanarak, metinde bazı somut değişiklikler yapılmıştır.