Çalışmanın dört ana kısmı bulunmaktadır. Bunlardan birinci kısımda genel idari yaptırımlar ve yaptırımların uygulama alanının genişlemesi ve Görsel-İşitsel ve idari yaptırımlar uluslararası düzenlemeleri mukayeseli olarak aktarılmaya çalışılmıştır.
İkinci kısımda 6112 sayılı Kanunun getirdiği idari yaptırımlar hukuki rejimi, yaptırımlar tür miktar ve süresiyle ilişkili düzenlemeler ve bunlara ilişikin AİHM ve Anayasa Mahkemesi Kararlan ışığında irdelenmiştir. Yine aynı kısmda Kabahatler Kanununun genel hükümleri doğrultusunda 6112 sayılı Kanunun İdari yaptırımlar düzenlemeleri yetki ve sorumlulukları açısından incelenmiştir.
6112 sayılı Kanunun yayın ilkeleri içerik düzenlemeleri ve uygulamaları doktrin ve yargı kararları doğrultusunda ortaya konulduğu üçüncü kısımda ceza hukuku içeriği diğer medya ortamları (yazılı ve internet medyası) ile mukayeseli olarak açıklanmaya çalışılmıştır.
Dördüncü kısımda ise yayın hizmeti idari yaptırım kararının alınışı tebliğ ve yargısal denetimi idare hukuku açısından detaylı bir şekilde ele alınmıştır. Yine bu kısımda bireysel odaklı ve usul ağırlıklı bir anlayışı öngören bir hukuki rejimin görsel işitsel idari yaptırımlar alanında da uygulanmasının gerekliliği vurgulanmaya çalışılmaktadır.