Giresun Ekonomisi, özellikle Organize Sanayi Bölgeleri'nin (OSB) kurulması ile farklı alanlarda yatırımları da kapsar duruma gelmiştir. Fındık ürünleri işletmeleri, tekstil, asansör imalatı, makine imalatı, mobilya imalatı, oteller ve diğer turizm işletmeleri bu ekonominin önemli bileşenleridir. Giresun Ekonomisinin diğer önemli bir özelliği de göçlere dayalı olarak Türkiye içinde ya da yurtdışında yerleşik Giresunlulardan sürekli bir finansal akışın olmasıdır.
Akademik-bilimsel nitelikli analizler içeren bu kitap, ondört bölümden oluşmaktadır. 'Kişi başına GSYH', 'bölgesel gelişmişlik', 'Rostow'un Aşamalar Teorisi', 'liman ticareti', 'sağlık turizmi', 'mevduat bankalarında etkinlik', 'Amerika da ki Giresunlular', 'engelliler', 'İl Özel İdareleri', 'fındık', 'Porter'ın Elmas Modeli', 'tarımsal finansman', 'SECA Yöntemi' ve 'Post-Fordizm' kitabın bölümlerinin temel odak noktalarıdır.
Kitap, Giresun Ekonomisinin bir bütün ve bilimsel olarak değerlendirilebilmesini sağlayarak, literatüre ve uygulamaya katkıda bulunacaktır.