Kitap temel yaklaşım olarak 2017 yılı itibari ile gastronomi ekosisteminin gelecek 10 yıllarını etkileyecek trendlere genel bir bakışla açılışı yaptıktan sonra görece etkisinin çok daha fazla olacağı öngörülen trendlerin titiz incelemelerine yer vermektedir. Birinci bölümde gastronomi ekosisteminde ki trendlerin genel bir değerlendirmesi yapılmıştır. Bu değerlendirme ile gastronomi ekosisteminde ki trendlerin karşılıklı etkileşimi ve gelecekte oynayacağı roller yenilik türü sınıflaması bakış açısıyla ele alınmıştır.
Bu kitabı okumayı tamamladığınızda; moleküler gastronomi, fonksiyonel gıdalar ya da füzyon mutfağı gibi gastronomi ekosistemi trendleri hakkında bilgi sahibi olmanın yanında bu ekosistem içinden ve dışından trendleri etkileyen faktörleri de değerlendirmiş olacaksınız. Ayrıca, kendi tarlasında organik üretim yapan çiftçi, yeşil restoranında yaratıcı menüler sunan şef ve hücresel tarım uygulamaları için laboratuvarında çalışma yapan bilim insanlarının gastronomi ekosisteminin geleceğini nasıl şekillendirdiğine tanık olacaksınız.
(Tanıtım Bülteninden)