Bu kitap gastronomi bilimine ilgi duyanlara, gastronomi alanında ve yiyecek-içecek sektöründe çalışanlara ve gastronomi alanında eğitim görenlere bir kaynak eser niteliğinde hazırlanmış. Gastronomi ve gastronomiyle ilgili konular ele alınmaya çalışılmış ve bu alana bir giriş niteliğinde tasarlanmış. Sınırlı yazına sahip gastronomi için yararlanıcılarına fayda sağlayacağını ümit ediyorum. Özellikle yükseköğretim kurumlarının gastronomi ve mutfak sanatları alanında öğrenime başlayan öğrenciler ve öğretim elemanları için önemli bir kaynak olabileceği düşünülmüş.
On bölümden oluşan bu eserde, gastronomi kavramından, moleküler gastronomiye, sağlıklı beslenmeden gıda teknolojilerine ve gastronomi alanında kariyerden gastronomi turizmine kadar önemli olabilecek her alana değinilmiş. Kitap on bir ayrı üniversiteden toplam on beş farklı öğretim elemanının katkılarıyla hazırlanmış.
(Tanıtım Bülteninden)