Eşya Hukuku çok teknik konular içermekte olup, on maddesinde (md. 712, md. 713, md. 777, md. 988, md. 989, md. 991, md. 993, md. 995, md. 1023, md. 1024) iyiniyetle ilgili hükümlere yer vermiştir. Öte yandan öğrencilerin yaşantılarında, Medeni Hukukun diğer dallarına nazaran, hiç duymadıkları ya da yaşamadıkları düzenlemeler içermektedir.
Bu nedenle bu kitap basit ve anlaşılır bir dille kaleme alınmış, her konuda çok sayıda örnekler verilmiş. Bu sayede kitabın anlaşılır olmasına çalışılmış.
Eşya Hukuku'nun tamamına hakim "Eşya Hukuku ve Ayni Haklar" ile ilgili temel kavramlar "Giriş: Eşya Hukuku ve Ayni Haklar" başlığı altında incelenmiş. Bunu takiben konular "Birinci Kısım: Zilyetlik ve Tapu Sicili", "İkinci Kısım: Mülkiyet" ve son olarak da "Üçüncü Kısım: Sınırlı Ayni Haklar" başlıkları altında ele alınmış. Buna göre bu eser bir giriş ile üç kısımdan oluşmaktadır.
Bu basıda 1512 sayılı Noterlik Kanunu'na eklenen 61/A maddesi ile noterlere de taşınmaz satış sözleşmesi yapabilme yetkisine ilişkin açıklamalara yer verilmiştir.