Son otuz yıl içinde hızla gelişen elektrik teknolojisi endüstrinin ve günlük hayatımızın büyük bir yerini işgal etmiştir. Bu teknolojinin önemli bir dalı olan elektrik devreleri şemalarının bilinmesi, okunması ve izlenebilmesini ihtiva eden Elektrik Mesleki Resim konuları da böylelikle çok önem kazanmıştır.
Elektrik Meslek Resmi adı ile tanıdığımız ve bütün teknik okullarımızda okuttuğumuz bu önemli ders: artık her derecedeki elektrik teknisyenleri için sadece bir tesisat plânının hazırlanması ve çizilmesi, bir akü veya bir dinamo devresinin çizimi ve takibi hudutlarını çok aşmış; Oldukça karmaşık ve çeşitli konuları içine alır hale gelmiştir.
Bu noktaları göz önünde bulundurarak Sanat Enstitüsü, Teknik Yüksek Öğretmen okulu, Tekniker ve Tekniker Yüksekokullarında yirmi seneye yaklaşan öğretmenliğimin kazandırdığı tecrübe ve bilgiyi Mesleki Resim ile ilgili bir eser hazırlayarak öğrencilerimin ve ilgililerin istifadelerine sunmayı bir vazife bildim. Bu güne kadar bu alanda yazılmış birçok kıymetli eserlere en son yenilikleri de nazarı itibaren alarak hazırladığım bu eseri katmayı uygun buldum.
Ayrı bir metotla hazırladığım ve Elektrik Sembolleri adını verdiğim bu eser: Konuların giriş kısmını teşkil eden birinci cilt olup, bu kısımda; bir elektrik teknisyeninin şema okuma ve izlemede karşılaşabileceği güçlükleri yenmekte gerekli anahtar bilgiler bulunacaktır. Bu eser konulan itibariyle Türk Standartlarına, Alman Din normuna ve V.D.E. nizamnamesine esas olan Tesisat, kuvvetli akım, ölçme, sinyalizasyon, şalterler, elektrik makinaları ve bunlarla ilgili 1100 kadar temel sembol ve anlamlarını ve bunların kullanılışları ile ilgili örnek şemaları ihtiva etmektedir. Yani, tabiri caiz ise ‘bir elektrik sözlüğüdür. (Önsöz'den)