Yönetişimin e-boyutu olarak ifade edilebilecek olan e-yönetişim kavramı/kuramı/modeli, internet sayesinde ağ/portallar aracılığı ile toplumdaki farklı aktörleri (devlet, iş sektörü, sivil toplum vd.) siyasal karar alma sürecine dahil edebilen interaktif bir ağ yönetişimidir.
E-devlet'in ileri bir modeli olarak kabul edilen e-yönetişim, yönetişim teorisinin sahip olduğu olanakları daha da ileri taşıyacak sürece hız, kararlılık ve güvenilirlik sağmaktadır. E-yönetişim, e-devleti teknik sınırlarından çıkartarak demokrasi odaklı, sosyolojik, kültürel siyasal, ekonomik ve katılma bir model sunmaktadır. Bu bağlamda e-devlet ve yönetişim yaklaşımları harmanlanarak ortaya e-yönetişim modeli çıkmaktadır.
Bu eserde e-yönetişim kuramı öncelikle ayrıntılı bir biçimde siyasal, yönetsel, ekonomik, kültürel ve etik boyutlarıyla tartışılmıştır. Daha sonrasında dünyada e-yönetişim modelini uygulayan farklı devletlerin deneyimlerine yer verilmiştir. Bundan sonra da Türkiye'de e-yönetişimin uygulanabilirliği, mevcut durum, farklı kamu kurumlarındaki uygulama deneyimleri ve e-devlet kapısı açıklanmış.
Bu eser, Türk kamu yönetimi literatüründe "E - Yönetişim" başlığını taşıyan ilk kapsamlı ve geniş içerikli bir çalışmadır. Eserde 28 bölüm mevcut olup, bu bölümler Türkiye'nin farklı üniversitelerinde görev yapan 38 akademisyen tarafından hazırlanmış.
(Tanıtım Bülteninden)