e–Devlet yolunda güven ve güvenliğin tesis edilmesi akıllıca yönetilmesi gereken kritik bir süreçtir. Bu sürecin önemli unsurlarından biri e–imza alt yapısının kurumlarda yürütülen uygulama yazılımlarıyla entegrasyonunun sağlanmasıdır. Kamuda karar vericilerin ve uygulayıcıların çok boyutlu olan e–imzanın başta teknik olmak üzere hukuki ve yönetsel yönlerine ilişkin bilgi sahibi olmaları beklenmektedir.
Bu kitap, başta kamu çalışanları olmak üzere; konuyla ilgili araştırmacı, uzman ve diğer ilgililerin e–imzanın teknik, hukuksal ve yönetsel yönüyle ilgili gerek ülkemizdeki gerek Avrupa Birliğindeki uygulamalar hakkında bilgi açığını gidermeyi amaçlamak üzere kaleme alınmıştır.
Kitapta, ülkemizde kamu kurum ve kuruluşlarının e–imza uygulama profili ve yaygınlığı, uygulama sonuçları (getirilen, riskler ve olumsuzluklar), e–imza arşiv yönetimi ve mobil imza kullanımının yaygınlığının ortaya çıkarılması amacıyla gerçekleştirilen alan araştırması sonuçlarına da yer verilmiştir.
"Bu kitap kamuda e–imzanın yaygınlaşmasına yönelik ulusal ve kurumsal strateji ve politikalar belirlenmesinde yol gösterici olacaktır.