Prof. Dr. Muhittin Tayfur ve arkadaşları tarafından hazırlanan bu eserde diyetisyenin kim olduğu, hangi kriterlere göre yetiştirileceği, meslek etiği, dünyanın gelişmiş ülkelerindeki örneklerle anlatılmaktadır. Diyetisyen yetiştirmek amacıyla beslenme ve diyetetik bölümü açmak isteyen, hali¬hazırda açmış olan, buna izin veren yetkililerin bu eseri okumaları gerekir.
Diyetisyen olmak için yüksek öğretim kurumlarına başvuracak öğrencilerin bu kitabı okuduktan sonra karar vermeleri yararlı olur. Halihazırda öğrenci olanların bu kitabı okuyarak okudukları kurumlardaki yetkililere talepte bulunmaları gelecekleri açısından iyi olur. Halen mesleklerini icra eden diyetisyenlerin bu kitabı okuyarak mesleki etik, davranışları ve uygulamaları konularında özeleştiri yaparak daha iyiyi bulmaya yönelmeleri yararlı olur.
(Önsözden)