Bu kısa kitap, çocukluk sosyolojisinin nasıl (ve biraz da neden), hangi öncülerle ve hangi bağlamlarda geliştiği üzerine bazı düşünceleri paylaşmak amacıyla yazılmış. Bu kitabın yazılma sebebi ise, diğerlerinin yanı sıra, burada bahsedilen ana dönemi bizzat yaşamış ve konuyla ilgili epeyce çalışmalar yapılmış olmasıdır. Kitabın asıl amacı, özellikle çocukluğa yönelik sosyolojik yaklaşımlar alanında çalışanlara temel, bağlamsal ve tarihsel bilgiler sağlamaktır.
Bu bir entelektüel akımlar çalışmasıdır ve okuyucuların araştırmak isteyebilecekleri detaylı ve kuramsal çalışmalar hakkında önemli bilgiler sunmaktadır. Bu kitapta, sonraki çalışmalara yol gösterebilecek birçok referans bir araya getirilmiş ancak bu kitap yapılan çalışmaların tamamını içermemektedir.
Kitabın sonunda, bu toplumlardaki çocukluk sosyolojisi alanındaki gelişmelere ve gelişmekte olan ülkelerde ortaya çıkan fikir ve araştırmalara dair notlara yer verilmiş. Hızla gelişen ve yayımların hızla arttığı dünyada, kitabın son bölümlerinde, çocukluğun sosyal dünyalarındaki yeni ve önemli gelişmelerden özellikle de teknolojik icatların çocukluk deneyimleri üzerindeki sonuçlarından, küreselleşmenin çocukluk dönemi özelliklerini nasıl değiştirdiğinden ve çocuk-yetişkin ilişkilerinden bahsedilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)