Günümüzde diğer meslekler ve topluluklar ile beslenme topluluğunun işbirliği ve çalışmaları artmakta, beslenme topluluğunun gücü ve görselliği de gelişmektedir. Bireysel olarak bu alanda yapılabileceklere katkıda bulunabilir. Beslenme biliminin negatif durumu-yetersizlik, toksisite ve elzemlik durumu ve yeterli alınması yanında pozitif etkilerine de yoğunlaşılabilir. Böylece beslenme hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için kullanabilir. Bunun sonucunda yaşam kalitesi gelişir ve genişlerken mutluluk ve verimlilik de sağlanabilir.
Diyetisyenlik mesleği günümüzde birçok ülkede bulunmaktadır. Her ülkenin akademik ve mesleki eğitim için kendi niteliklerini beslenme uygulamaları açısından farklı olabilmektedir. Sürekli eğitim ve uzmanlığın bilgi ve uygulamalara yansıması, bunların sürekli olması meslek açısından yaşamsaldır.
"Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-2" başlığı altındaki bu kitapta da diyetisyenler için gerekli olan ve güncelliğini koruyan bazı konular geniş biçimde ele alınmıştır. Bütün bölümler özenle seçilmiş, hazırlanmış, incelenmiş ve yayımlanmak için hazırlanmıştır.