Sağlık uygulamalarından doğan haklar, sorumluluklar ve çözüm önerilerine dair tespitlerin mevzuatta düzenlenmesi çağdaş devlet ve toplum anlayışının doğal bir sonucudur. Tıp biliminin sürekli gelişmesi karşısında hukukî düzenlemelerin yapılmaması ise hukuk sisteminin toplum ihtiyaçlarını karşılayamamasına sebep veren bir durumdur.
Bundan ötürü, bilim insanları ve uygulamada görev yapanlar tarafından gerçekleştirilen etkinlikler (makaleler, sempozyumlar, söyleşiler, vs.) vasıtasıyla tıp hukuku sorunlarının gündeme getirilmesi ve çözüm önerilerinin de sunulması gerekir. Yapılacak bu tip faaliyetler aynı zamanda kanun koyucunun meydana getireceği düzenlemelere katkı sağlayacaktır.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksekokulu tarafından27.05.2022 tarihinde birlikte düzenlenen Sağlık Hukuku Sempozyumu'nda, kimi tıp hukuku sorunları hakkında akademisyen ve uygulamada görev yapan ilgililer tarafından tebliğler sunulmuş ve öğretim elemanları, avukatlar, hekimler, hastane yöneticileri, baro yöneticileri, diğer sağlık meslek mensupları, asistanlar ve öğrenciler gibi değerli paydaşların katılımıyla tartışılmıştır.
Sağlık hukuku konusunda Bandırma'da ilk kez icra edilen sempozyumumuz Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenmiş olsa da; Bandırma Belediyesi, Balıkesir Barosu Başkanlığı, Özel Bandırma Royal Hastanesi, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü gibi kamu ve özel sektör kuruluşlarının yoğun katkı ve katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.
Sempozyumda14 tebliğ sunulmuş olup, gönderilen 11 tebliğ metni yayınlanmaktadır. Sempozyumun bir diğer önemi de, 27.05.2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 7406 sayılı "Kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile ilgili yurt çapında düzenlenen ilk bilimsel etkinlik olmasıdır.