Anayasa Hukuku – Anayasa Yargısı Tamamı Çözümlü Açıklamalı – Cevaplı Test Soruları, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavlarına Hazırlık Doç. Dr. Hüseyin Bilgin, Doç. Dr. Murat Tumay, Arş. Gör. Damla Ustaoğlu  - Kitap

Anayasa Hukuku – Anayasa Yargısı

Tamamı Çözümlü Açıklamalı – Cevaplı Test Soruları, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavlarına Hazırlık

1. Baskı, 
Eylül 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
243
Barkod:
9786259493671
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
260,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
7188 sayılı Kanunun 5. Maddesiyle 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa bir ek madde eklenmiştir. Anılan ek madde "Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı" başlığını taşımaktadır. Anılan madde uyarınca hukuk fakültelerinden mezun olan tüm öğrencilerin İlgili kanunlarda belirtilen şartlara ilave olarak, hâkim adaylığı sınavına girmek ve avukatlık veya noterlik stajına başlamak için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavında veya İdari Yargı Ön Sınavında başarılı olmak şarttır. Anılan sınav da sınava girecek adayların sorumlu olduğu dersler içerisinde Anayasa Hukuku ve Anayasa Yargısı dersleri de bulunmaktadır.
Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavları dışında Kariyer meslek olarak bilinen Adli – İdari Hakimlik sınavları ile kaymakamlık, çeşitli kurumlardaki uzmanlık, uzman yardımcılığı, denetçilik, denetçi yardımcılığı, müfettişlik gibi birçok mesleğin girişinde kurumlarca adaylar yazılı ve sözlü sınavlara tabi tutulmaktadır. Yazılı sınavlarında büyük çoğunluğu ÖSYM tarafından test usulü ile yapılmaktadır. Bütün bu sınavlarda mutlaka soru sorulan konular arasında ise Anayasa Hukuku ve Anayasa Yargısı dersleri de bulunmaktadır. Elinizdeki bu çalışma bu iki alandan çıkması muhtemel olarak hazırlanan yeni soru ve bu sorulara ilişkin açıklamalı izahlı cevaplardan oluşmaktadır.
Çalışmada 10 ayrı test olarak Anayasa Hukuku – Anayasa Yargısı kitapları içerisinde yer alan tüm konulardan hazırlanmış sorular ve açıklamalı cevapları bulunmaktadır. Hazırlanan sorularda üniversitelerde bu derslerde müfredat olarak okutulan tüm konular esas alınmıştır. Belli bir sistematik ve konu bütünlüğü muhafaza edilerek okuyucunun soru çözerek ve sorunun hemen altında verilen cevabı da okuyarak konu tekrarı da yapması amaçlanmıştır.
Yorumlar