Aile Hukukunda Arabuluculuk Sempozyumu 10 Mayıs 2024 Prof. Dr. M. Serhat Sarısözen  - Kitap

Aile Hukukunda Arabuluculuk Sempozyumu

10 Mayıs 2024

1. Baskı, 
Temmuz 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
375
Barkod:
9786050519266
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
500,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu ile resmi arabuluculuk hayatımıza girdikten sonra aradan geçen 10 yılı aşkın sürede, dava şartı arabuluculuk uygulamaları ile arabuluculuğun çehresi epey değişti ve gelişti.
Güncel olarak aile hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklarda arabuluculuğu çeşitli bilimsel çalışmalar vesilesiyle konuşuyor; dava şartı arabuluculuğun ya da başka bir modelin bu uyuşmazlıklarda mümkün olup olamayacağını değerlendiriyoruz. Kanun koyucu bu kapsamda önemli bir çalışmanın içinde iken 10 Mayıs 2024 tarihinde Gazimağusa'da aile hukukunda arabuluculuğa ilişkin birçok konuyu değerlendirmek adına "Aile Hukukunda Arabuluculuk Sempozyumu" düzenledik. İşte bu kitap, bu sempozyumun bir ürünü olarak yayına hazırlandı.
Sempozyumun süre kısıtı ve sempozyum koşullarında her konuya değinilemeyeceği yahut sözlü sunumlarda konunun tam olarak ifade edilememiş olabileceği dikkate alınarak, tebliğ sahibi hocalarımızın atladıklarını düşündükleri her konuya değinebilmeleri için makaleler, ses çözümlerinin ardına eklenmiştir. Tebliğ sahibi hocalarımızdan birinin yayma yetişmeyen makalesi dışında ses çözümlerinin devamında konunun detaylı incelemesine de bu sayede ulaşabileceksiniz
Yorumlar