Endüstri Devrimleri, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin, iş süreçlerinin, esas olarak insan ihtiyaçlarını karşılayıp refahı sürekli olarak artırırken kaynakların akılcı kullanımını sağlamaya, bu çerçevede üretimde minimum maliyet ile maksimum verimlilik düzeyine ulaşmaya odaklanırlar. Sürekli ve sürdürülebilir gelişim ancak kaynakların akılcı kullanımı ile sağlanabilir. Bunun için de, üretim süreçlerinin standartlaştırılması bir zorunluluktur. Sanayi Devrimleri, bu yapısal unsurlara dayalı olarak ortaya çıkmıştır.
İnsan, makine ve çıktılar arasında gerçek zamanlı etkileşime dayanan Endüstri 4.0 ya da 4. Sanayi Devrimi insanlığın bilimsel ve üretime yönelik birikiminin bir sonucudur. Süreç, müşteri taleplerini maksimum esneklikle karşılamak için, robotların yaygın kullanımıyla, dijitalleşmeye dayalı özelleştirilmiş ürünlerin ortaya konabileceği akıllı üretim modelleri geliştirmeyi içerir.
Endüstri 4.0 Döneminde Yönetim kitabı 12 bölümden oluşmaktadır. Her bir bölüm yazarı konunun farklı bir boyutunu ayrıntılı olarak incelemiş ve kitabın bütünlüğüne katkıda bulunmuştur.