Filipinler Cumhuriyeti Turizm ve Gezi Rehberi: Gezdim. Gördüm. Yazdım Emin Atasoy  - Kitap

Filipinler Cumhuriyeti

Turizm ve Gezi Rehberi: Gezdim. Gördüm. Yazdım

1. Baskı, 
Kasım 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
372
Barkod:
9786057201447
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
250,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitap; benim, 205 gün boyunca Filipin adalarını dolaşırken her gün yazdığım günlük notlarımın bir araya getirilmesi ile oluşturulmuş-tur. Bu günlüklerimi Türkiye'ye döndükten sonra dikkatle okudum, bazı düzeltmeler ve değişiklikler yaptım, daha sonra da tüm bunları kitap halinde getirmeye karar verdim. Bu kişisel gezi-gözlemlerin, düşüncelerin ve tespitlerin kitaplaştırılmasındaki temel amacım, Filipinler'e gidecek olan Türk turistlere yardımcı olacak derli toplu bir Filipinler rehberi sunmak, onlara bir nevi ülke ve adalar incelemeleri oluşturmak.
Filipin adalarını dolaşan, meraklı gezginlerin; kişisel hatalarını azaltmak, yüzleşecekleri sorunları daha kolay aşmalarını sağlamak ve bu güzel ülkeyi dolaşırken; hangi turistik merkezlere öncelik vermeleri ve hangi yöreleri mutlaka ziyaret etmeleri gerektiği konusunda yönlendirmelerde bulunmak bu kitabın öncelikli işlevleridir. Bir başka deyişle ziyaretçilerin ve Türk turistlerin, bu ilginç adalar devletinin turizm kaynaklarını ve turistik yörelerini; detaylı tanımaları, halkın gelenek-göreneklerini ve kültür alışkanlıklarını öğrenmeleri, ülkedeki yaşam zorluklarını ve yüzleşecekleri muhtemel sorunlar hakkında önceden bilgi sahibi olmalarını sağlamanın fayda yaratacağını düşünerek bu kitabı kaleme aldım. Aslında kitapta hem Filipin halkının karakteristik özellikleri irdelenmekte hem ülkenin olumlu ve olumsuz yönleri, avantaj ve dezavantajları tartışılmakta hem de Filipin adalarının turizm kaynakları ve turizm potansiyeli incelenmektedir. Bu nedenle "yerel halk", "ülke", "turistik merkez", "kent", "kültür" ve "ada" irdelemeleri neredeyse her bölümde altılı bir araştırma alanı oluşturmaktadırlar. Bir başka deyişle gezi-gözlem notları, halk ve kültür incelemeleri, kişisel yaşantılar ve bireysel tespitler, ülke, şehir ve ada analizleri, aile ve birey incelemeleri ile bölge ve turistik alan irdelemeleri 30 bölümlü bu kitapta adeta iç içe geçmiştir.
Bir adalar devleti olan Filipinler nasıl bir ülkedir? Filipinler Cumhuriyeti aynı zamanda hem Muson ülkesi ve Uzakdoğu Cumhuriyeti'dir hem Güneydoğu Asya Ulusları Birliği (ASEAN) üyesidir hem de tamamı adalardan oluşan bir Pasifik ülkesidir.
Küçük bir coğrafya sınavıyla aşağıdaki soruları yanıtlayarak konuyu renklendirelim:
• Asya kıtasında hangi devlet en fazla Hristiyan nüfus barındırmaktadır?
• Gezegenimizde 110 milyondan fazla nüfus barındıran hangi ülkede 7641 ada ve adacık vardır?
• Dünyanın en popüler ve en güzel adaları arasında yer alan Siargao ve Panglao hangi ülke sınırları içinde yer alırlar?
• Moro Müslümanları, hangi ülkede 50 yıldan fazla özerklik ve bağımsızlık mücadelesi verdikten sonra siyasi özerklik kazanmayı başardılar?
• Dünyanın en kalabalık nüfuslu dört Katolik ülkesinden biri olup, gezegenimizin en yoğun nüfuslu başkentine sahip devlet hangisidir?
• Dünyanın en uzun deniz kıyı şeridine sahip ilk beş ülkeden biri olup, toprakları 17 bölge, 81 il, 144 kent ve 1491 belediyeden oluşan devlet hangisidir?
• Dünyanın hangi ülkesinde 90 milyondan fazla Katolik Hristiyan, 4 milyondan fazla Protestan Hristiyan ile 6 milyondan fazla Müslüman aynı devlet sınırları içinde birlikte yaşamaktadırlar?