Yeni Büyükşehir Modelinde Temsil, Katılım ve Hizmet Kalitesi Dr. Emre Ekinci  - Kitap

Yeni Büyükşehir Modelinde Temsil, Katılım ve Hizmet Kalitesi

1. Baskı, 
Kasım 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
269
Barkod:
9786257727532
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
140,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitabın temelde iki amacı bulunmaktadır. Bunlardan ilki; 6360 sayılı Kanun öncesinde belde belediyelerinin sunduğu yerel hizmetler ile Kanun sonrasında büyükşehir ilçe belediyelerine bağlanan, eskiden belde belediyesi statüsünde olan büyük mahallelere götürülen yerel hizmetlerin kalitesinde olumlu bir farklılık olup olmadığının ilgili mahallelerde yaşayan yerel seçmenin algısının ölçülerek tespit edilmesidir. İkincisi ise belde belediyelerinin kapatılmasının temsil ve katılım kanallarını daraltıp yerel demokrasiden uzaklaşmaya sebep olup olmadığının farklı ilçelerde bulunan üç büyük nüfuslu mahalle özelinde karşılaştırmalı olarak tespit edilmesidir.
Bu amaçlarla kitap, büyükşehir yönetimleri üzerine yapılacak çalışmalara da katkı sağlamayı hedeflemektedir. Tüzel kişilikleri kaldırılan belde belediyelerinde sunulan hizmetlerin kalitesi ve yerel demokrasi ilişkisini inceleyen detaylı bir araştırmanın eksik olduğu gözlemlenmiştir. Kitabın içeriğinde halkın algısını ölçmek için alan araştırmasının bulunması, 6360 sayılı Kanun ile yapılan düzenlemenin sosyal ve ekonomik boyutlarının o yörede yaşayan halka bizzat anket şeklinde sorularak cevaplandırılmasının sağlanması da araştırmayı önemli hale getirmektedir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türkiye'de Belediye Yönetimleri
.
Türkiye'de Büyükşehir Belediyesi Yönetimi
.
6360 Sayılı Kanun İle Kapatılan Belde Belediyelerinde Hizmette Kalite, Temsil Ve Katılım Sorunsalı Üzerine Alan Araştırması