Beslenmenin sağlık ve hastalıktaki rolü son 30 yılda dikkat çekmiştir. Beslenme bilgisi sürekli genişliyor. Günümüzde basın yayın kuruluşlarında, elektronik ortamda beslenme bilgisinin yoğun bombardımanı bulunmaktadır. Bunlar bilimsel olarak değerlendirilmeli ve ölçülmelidir. Bu kitabın geleneksel hedefi yeni ve karmaşık hale gelmiş olan beslenme bilgisinin, karmaşıklığını aydınlatmak ve okuyuculara yardımcı olmaktır. Biz bu serinin diğer kitaplarında olduğu gibi aynı şekilde kanıta dayalı, gerçek bilgiyi sunmaya, güncel konuları ele almaya devam ediyoruz.
Beslenme ve Diyetetik Güncel konular-5'de Sedantirizm nedir? modern yağ teknolojisi: kalp sağlığı açısından potansiyeli nedir? çocukluk çağı obezitesi ve tedavi yaklaşımları, vitaminler ve obezite, intestinal mikrobiyota ve obezite, obezitenin tedavisinde nutrigenetik yaklaşım, nörolojik hastalıklar ve beslenme ilişkisi, kanser hastalarında beslenme durumunun saptanmasında kullanılan ölçekler, zerdeçal (hint safranı) ve sağlık, menstrüal döngü ve beslenme, mutfak planlama ve mutfak planlamanın iş akışı üzerine etkisi konuları ele alınmış.
"Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-5" başlığı altındaki bu kitap diyetisyenler için gerekli, güncel ve tartışılmakta olan konulardan seçilerek hazırlanmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)