Teorik bilgi içermeyen ve bilimsel yayın olmayan kitap yazarın son 10 yıldır ağırlıkla ilgilendiği besin alerjili hastalarının geri bildirimlerinden yararlanarak, beğenilen tariflerinden oluşturmuştur. Bu kitapta yer alan tarifleri, kendi mutfağımda pişirip yeniden düzenlemiştir.
Tüm dünyada özellikle çocukluk yaş grubunda besin alerjilerine %5-8 oranında rastlanmaktadır. Türkiye'de bebek ve küçük çocuklarda en sık inek sütü ve yumurta alerjisi görülürken yaş büyüdükçe yer fıstığı, buğday, balık ve diğer deniz ürünleri alerjilerine daha sık rastlanır. Besin alerjisi olan bir bebekte başka bir besine alerji olma ihtimali %10-30 arasında değişir.
Beslenme ve menü hazırlama sorunları birden çok besine duyarlılığı olan çocukların aileleri için oldukça zordur. Bu kitap çocuklarında bir veya birkaç besine alerji olduğunu öğrenen anne ve babalar için ne kadar çok alternatif olduğunu göstermek için planlanmış.