Türkiye–AB İlişkileri Tarihsel Gelişimi ve Bugünkü Durumu Dr. Türkan Fırıncı Orman  - Kitap

Türkiye–AB İlişkileri

Tarihsel Gelişimi ve Bugünkü Durumu

1. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
334
Barkod:
9786053240280
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
33,61
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türkiye'de bugüne kadar sosyoloji disiplini kapsamında Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) ilişkileri konusunda yapılan doktora tezlerinde ticari, siyasi, hukuki, kültürel ve iktisadi boyutlar ayrı ayrı tartışılmış, fakat bu parçalı bakış açılarının yarım yüzyılı kapsayan süreçte Türkiye'nin AB perspektifini değerlendirmede tek başlarına yeterli olamadıkları görülmüştür.
Bu çalışma, ilk defa AB ile ilişkileri bir bütün olarak ele alanarak ideolojik çıkarımlar ya da öngörülerden uzak, objektif bir yaklaşımla Türkiye'nin uzun ve engebeli AB yolunda kat ettiği mesafeyi ve bugünkü durumunun anlaşılmasını kolaylaştıracak tarihsel-sosyolojik yöntem ile gerçekleştirilen kapsamlı bir analizi önermektedir.
Yapılan çözümlemede, öncelikle son derece karmaşık bir fenomen olarak karşımıza çıkan AB'nin kurumsal altyapısı okuyuculara tanıtılmakta, ayrıca AB-Türkiye ilişkilerinin dinamik süreçleri gösterilerek AET öncesi, AET dönemi ve AB dönemi ilişkiler olmak üzere üç ana eksende incelenmektedir. Yapılan analizde Türkiye'nin AB serüveninde geldiği nokta olumlu ve olumsuz görüşler çerçevesinde değerlendirmeye tabi tutulmaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)