Osmanlı Devleti'nde Kanun Yapma Geleneği ve Cumhuriyet Döneminde Uygulanan Osmanlı Kanunları Yrd. Doç. Dr. Seda Örsten Esirgen  - Kitap

Osmanlı Devleti'nde Kanun Yapma Geleneği ve Cumhuriyet Döneminde Uygulanan Osmanlı Kanunları

1. Baskı, 
Nisan 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
322
Barkod:
9786053130352
Kapak Türü:
Ciltli
Yayınevi:
Fiyatı:
420,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmanın amacı, değişim ve süreklilik kavramları üzerinden XIX. yüzyıldan XX. yüzyıla, mutlak monarşiden meşrutî monarşiye, meşrutî monarşiden cumhuriyet rejimine geçerken, kanunların yapım usulündeki değişikliği ortaya koymaktır.
Çalışmanın eksenini, rejim değişikliğine rağmen hukukun devamlılığı ilkesi gereği Cumhuriyet döneminde uygulanan kanunlar, özellikle de II. Meşrutiyet döneminde ortaya çıkan düzenlemeler oluşturmakla birlikte; bu çerçevede Osmanlı Devleti'ndeki gerek klasik dönem, gerek Tanzimat dönemi itibariyle kanun yapım sürecine de değinilmesi kaçınılmaz olmuştur.
Çalışmada, farklı bir bakış açısıyla, yaklaşık yüzyıllık bir zaman diliminde kabul edilen ve Cumhuriyet döneminde de uygulanan 60 kanunun incelenmesi hedeflenmiş. 1930'lu yılların başında yürürlükten kaldırılmış ya da günümüzde halen yürürlükte bulunan kanunlar, belirli hukuk alanları açısından sınıflandırılarak ele alınmış.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Osmanlı Hukukunda Kanun
.
Cumhuriyet Döneminde Uygulanan Osmanlı Kanunları Kanun–ı Muvakkatleri ve Nizamnameleri
Yorumlar