Terazi’nin size ulaştığı sıralarda adli ara verme bitecek ve yenilenmiş Meclis, atlatılacağına inandığımız “yemin krizi” sonrasında çalışmalarına başlayacak; her şey olağan akışına dönecek. Terazi ailesi olarak yine dolu dolu sayılarla sizlere ulaşmaya çalışacağız; tıpkı bu sayımızda olduğu gibi…
Bu sayımızda “Mukayeseli Hukuk” alanında sayılacak makaleler, ağırlıklı olarak yer alıyor. Bu bağlamda, İlhami Güneş’in AB Hukuku ve Bazı Avrupa Devletlerindeki Durumu incelediği “Markayı Kullanma ile Öncelik Hakkı Elde Edilmesinin Koşulları” başlıklı; Samet Yazıcı’nın “uygulayıcılara fikir vermesi açısından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin konuyla ilgili kararları”nı da değerlendirdiği “Tanık Koruma” başlıklı; Cansu Dilekçi’nin “Mukayeseli Hukukta ve AHİM Kararlarında Hukuka Aykırı Delillerin Yeri” başlıklı çalışmalarını dikkatinize sunuyoruz.
Ayhan Küçük’ün “Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu Kararları Işığında Bilgi Edinme Hakkının Sınırları” başlıklı yazısı, bir hakkın kullanımı ve bir kanunun uygulanması noktasında oldukça değerli çözümlemeler yapıyor. Hasan Dursun, “KİT’lerde Çalışan Sözleşmeli veya Kapsam Dışı Personel Uyuşmazlıkları İdari Yargıda Çözümlenir mi?” başlıklı çalışmasında yine çok tartışmalı bir konuyu ele alırken Soner Altaş “Yeni Türk Ticaret Kanununda Limited Şirketler İçin Öngörülen Cezaî Sorumluluk Halleri” başlıklı yazısıyla yeni Türk Ticaret Kanununu açımlamayı sürdürüyor.
Yenilenen kanunlarla ilgili çalışmaları yayımlamayı, Ekim sayımızda, Hukuk Muhakemeleri Kanunu Özel Sayısı ile sürdüreceğiz. Bildiğiniz gibi HMK, 1 Ekim’de yürürlüğe girecek…(Önsöz’den)