Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi – 2 Prof. Dr. Bekir Sıtkı Cemeroğlu  - Kitap

Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi – 2

7. Baskı, 
Ocak 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
636
Barkod:
9786056341922
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İkinci baskının yapıldığı 2004 yılından başlayarak, kitabın içeriği ile ilgili konularda yayınlanmış bilimsel makaleler olanaklar ölçüsünde izlenmiş ve kitaba yeni bilgilerin alınmasına çalışılmıştır. Bunun sonucunda özellikle birinci ciltin kapsamındaki bazı konular biraz daha güncelleştirilerek zenginleştirilmiştir. "Gıda mühendisliği temel işlemleri" konuları arasında yer alan "evaporasyon"' ve "kurutma" gibi konular bu baskıda biraz kısaltılıp özetlenerek ele alınmıştır. Bu konuların daha ayrıntılı olarak başka bir kitapta ele alınmasının daha uygun olacağı düşünülmüştür.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Meyve ve Sebzelerin Çeşitli Yöntemlerle Muhafazasında Uygulanan Ön İşlemler
.
Meyve ve Sebzelerin Dondurularak Muhafaza Edilmeleri
.
Konserve Üretim Teknolojisi
.
Salça Üretim Teknolojisi
.
Reçel–Marmelat Üretim Teknolojisi
.
Kurutma Teknolojisi
Yorumlar