Java, C#  ve Python İle Algoritma ve Programlamaya Giriş Ebubekir Yaşar  - Kitap
Java, C# ve Python İle

Algoritma ve Programlamaya Giriş

7. Baskı, 
Ekim 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
420
Barkod:
9786258235142
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
240,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitabın 7. baskısında içeriğe Python dilini de ekleyerek siz değerli okuyuculara ulaştırmış bulunmaktayım. Sadece Python dili değil, giriş bölümüne yapılan eklemeler, artırılmış örnek ve alıştırma sayıları ve iki yeni bölüm(dosya disk işlemleri ve istisnalar) ile kitap güncellenmiştir.
Piyasadaki diğer kitaplardan farklı olarak bir ders kitabı gibi okuyucuyu yönlendiren bir kitap hazırlandı. Özellikle her uygulama sonrası okuyucudan o. uygulama ile ilgili daha farklı yol, yöntemlerin kullanımı istendi. Özellikle kod çalıştırma bölümü piyasadaki yerli yabancı incelemiş olduğum hiçbir kaynakta olmayan türden örneklerdir. Birçok akademisyenden olumlu dönüşler almış olan bu örnekler okuyucunun programlamanın temel taşlarına olan hakimiyetini sorgulayan özgün örneklerdir.
Bu kitapta, Java, C# ve Python dilleri, en temel konularıyla programlama becerisini siz değerli okurlara kazandırmak üzere işlenmiştir. Konuların kitapta işleniş biçimi olarak önce konular, ardından uygulamalar ve sonra örnekler verilmiştir. Konuları biliyor fakat pratik kazanmak istiyorsanız doğrudan örneklerden başlayabilirsiniz. Çözümü kapatarak önce kendiniz programı yazmalı, gerektiğinde çözümünden yardım almalısınız. Unutulmamalıdır ki bir problemin farklı farklı çözümleri olabilir. Dolayısıyla kitaptakilerden farklı bir yolla da problemlerinizi çözebilirsiniz.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Algoritma ve Programlamaya Giriş
.
Programların Kurulması ve İlk Uygulamalar
.
Programlama Ortamı ve Temel Komutlar
.
Sabitler(Constants)
.
Değişkenler(Variables)
.
Operatörler
.
Şart İfadeleri
.
Döngüler
.
Program Çalıştırma Uygulamaları
.
Günlük Hayattan Algoritma Örnekleri
.
Sayısal Problemler
.
Bit İşlemleri
.
Diziler
.
String (Sözcük) İşlemleri
.
Alt Programlar – Fonksiyonlar – Metotlar (Subroutines)
.
İstisnalar
.
Dosya İşlemleri
.
Grafik Programlama