Grafik tasarımcı ya da sanatçısı farklı amaçlar için üretim yapabilir. Bu amaç bazen salt bireysel haz ve bazen reklam ve tanıtım çabası olabilir. Sonuçta hangi amaca yönelik olursa olsun, temel olarak grafik tasarım bir iletişim kurma çabasına hizmet etmektedir. Bu bağlamda sanatçı tasarım sürecinde ele aldığı konuyu incelerken imgelerden yararlanabilir. Yarattığı görsele mesajı yüklerken imgenin ortak algısından ve anlamından faydalanabilir. Bazen de mesajı etkili şekilde ulaştırmak için grafik tasarımın içerisinde sanatçı kendisi görsel bağlamda imgeler yaratabilir.
Bahsi geçen bu yaratım sürecinde, ister imge oluşturmak için bir illüstrasyon tasarımı olsun; ister bir amblem veya afiş tasarımı olsun, tamamı grafik tasarım kapsamında ve onun üretim kuralları ile ele alınmalıdır. Kitapta bu üretimin nasıl yapılabileceğinin ve yapılabilmesi için hangi bilgilerin veya nelerin gerekli olabileceğinin cevapları aranmaya çalışılmıştır. Bundan dolayı da düşsel aşamadan nesnel görüntü aşamasına kadar olan tüm süreç incelenmiş ve gerekli olan bilgiler teknik ayrıntıları ile birlikte okuyucunun bilgisine sunulmuştur.
Kitapta teorik içerik bağlamında grafik tasarım, grafik tasarım tarihçesi, grafik tasarım ilke elemanları, grafik tasarım ve iletişim, grafik tasarım ve görsel algı, bilgisayarda grafik tasarım konu başlıkları ile ele alınmıştır. Uygulama bağlamında Corel Draw yazılımı benzerlerinden çok farklı bir yöntemle, bir tasarımcı sanatçı perspektifiyle detaylı şekilde örneklerle incelenerek açıklanmıştır. Grafik tasarım alanında üretim yapan, yapmak veya bilgi sahibi olmak isteyen herkesin ilgisini toplamaya aday olan kitabın tamamı renkli ve birinci sınıf baskı ve kağıttan hazırlanmıştır.