Borçlar Hukukunun Genel Hükümleri
 Prof. Dr. Mustafa Alper Gümüş  - Kitap

Borçlar Hukukunun Genel Hükümleri

1. Baskı, 
Ekim 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1248
Barkod:
9786050509618
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
1.000,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap teknik bir dille yazılmış. Çünkü hukukçular da hekimler gibi alana özgü terminoloji ile yazar ve konuşurlar. Bu nedenle bir hukukçu; örneğin kişisel hak, kişilik hakkı, kişiyle kaim hak, kişiye sıkı sıkıya bağlı hak kavramlarının birbirinden çok farklı anlamları olduğunu bilmek zorundadır; "Dönme yerine fesih kavramını kullansam ne farkeder" de diyemez.
Gelişen teknolojinin hukuki ilişkiler üzerindeki etkisi, artık birçok konunun borçlar hukukuna ilişkin kitaplarda farklı bir şekilde ele alınmasını gerekli kılmaktadır. Örneğin sözleşmelerin öneri ve kabul ile kurulması artık mektup ve telgrafla kurulan iletişim üzerinden anlatılamaz; örneklendirmeler WhatsApp, SMS, e-posta aracılığıyla kurulan iletişim üzerinden yapılmak zorundadır. Bunun dışında, kripto para, elektronik sözleşme, akıllı sözleşme kavramlarının ve başta güven sorumluluğu olmak üzere günümüz hukuk uygulamasında ön plana çıkan hukuksal sorumlulukların borçlar hukuku kitaplarında az veya çok yer verilmesi zorunludur. Bu kitapla bu gereklilik kitabın kapsamıyla orantılı olarak karşılanmaya çalışılmıştır. Ayrıca konular güncel yargı kararları ve örneklerle sunulmuş.
Bu kitap da metodolojik olarak kitabın başında temel kavramlar ve temel ilkeler aşırı ayrıntılardan ve tali ayırımlardan arındırılmış şekilde ve net olarak ortaya konmuş, böylece devamı konulardaki teknik tartışmalar için güçlü bir kavramsal zemin tesisi amaçlanmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Borçlar Hukukuna Giriş; Temel Kavramlar; Sözleşmeden Doğan Borç İlişkisinin Kurulması ve Geçerliliği
.
(Geniş Anlamda) Haksız Fiilden Doğan Borç İlişkileri
.
Sebepsiz Zenginleşmeden Doğan Borç İlişkisi
.
Sözleşme Öncesi Kusur (Culpa İn Contrahendo) Sorumluluğu; Güven Sorumluluğu; Sözleşme Sonrası Kusur Sorumluluğu (Culpa Post Contrahendum)
.
Yükümün İfası ve İfa Engelleri
.
Borç İlişkisinin Üçüncü Kişiler Üzerindeki Etkisi
.
Borç İlişkisinde Özel Durumlar
.
Borç ve Borç İlişkilerinde Taraf Değişiklikleri
.
Yükümün Sona Ermesi ve Yükümün Sona Ermesine Bağlı Olarak Dahil Olduğu