Kirada Zorunlu Arabuluculuk Necdet Yıldırım  - Kitap

Kirada Zorunlu Arabuluculuk

1. Baskı, 
Ocak 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
309
Barkod:
9786051685267
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
350,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kirada Zorunlu Arabuluculuk surecine ilişkin 6325 Sayılı Hukuki Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk yasasında yapılan değişiklikle birlikte kiracı kiralayan arasında doğan tüm uyuşmazlıklar için, zorunlu arabuluculuk sürecin düzenleyen Kanun No. 7445 sayılı ve Kabul Tarihi: 28/3/2023 günlü kanunla. 6325 sayılı Kanuna 18/A maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir.
Kanunda yapılan değişiklikle MADDE 18/B- (1) 'ek madde ilave edilerek "Kiradan kaynaklanan Kiralanan taşınmazların 2004 sayılı Kanuna gön ilamsız icra yoluyla tahliyesine ilişkin hükümler hariç olmak üzere, kira iliş kişinden kaynaklanan uyuşmazlıklar" da. Dava açılmadan önce arabulucuya gitmek zorunlu hale geldi.
Ancak çok kısa olarak düzenlenen yasa değişikliğinde neyin nasıl ve hangi zaman süreci içinde, hangi mekanizmalarla, hangi ücretlerle işletileceği de tartışma konusu edilmekte ve buna ilişkin sürecin henüz yeni olması da eklenenince uygulamadaki yol gösterici emsal kararların olamayacağı da en azından kısa vadede, bizim yorumlarımızla, daha önce çıkmış Arabuluculuk yasası ile birlikte yeniden değerlendirmemiz ve hukukçu arkadaşlarımıza yol açmaya çalışmak gerekmiştir.
Sevgili Meslektaşlarımızın arabuluculuk sürecini daha verimli ve sonuç alıcı bir biçimde yönetmelerini sağlamak üzere daha verimli bir sürece katkı sağlamak için kısa vadeli bir çalışma düzenledim, derledim.