Mesleki uygulamaları sırasında alınan kararlar ve yapılan müdahaleler açısından, tıbbi etik ve tıbbi deontolojinin yanısıra hukuk açısından da sorumluluklar taşıyan dişhekiminin tıbbi müdahalelerini doğrudan ya da dolaylı olarak düzenleyen birçok kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge ve tebliğlerin sağlık mevzuatımız içinde yer almasına rağmen bunların hiç birinde dişhekiminin hukuki sorumluluğuna yer veren özel hükümler bulunmamaktadır. Genel hekimlik uygulamalarına ilişkin olarak kabul edilen ilkeler dişhekimleri açısından da geçerli olmakta, mesleki sorumluluklara aykırı davranışlar da yine genel yasal düzenlemeler çerçevesinde çözümlenmektedir.
Son zamanlarda gittikçe artan bir şekilde hem kamuoyunun hem de hekim ve hukukçuların gündemini meşgul eden sağlık hukuku alanındaki gelişmelerle birlikte; bu alanda daha çok hekimlerin hukuki sorumluluğu ele alınıp incelenmiş, dişhekimlerinin yasal sorumluluğu üzerinde pek fazla durulmamıştır.
Dişhekimlerinin hastaları ile olan ilişkilerinin hukuki niteliği ve dişhekimlerinin tıbbi müdahaleleri sırasında hastalarına verebilecekleri zararlar nedeniyle oluşacak hukuki sorumluluğun temelleri üzerinde durulan bu yüksek lisans tez çalışmasının konusu “Dişhekiminin Yasal Sorumluluğu” olarak belirlenmiş ve 07. 12. 2012 tarihinde Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesinde; Prof. Dr. Mustafa Dural (Danışman), Prof. Dr. Hasan Erman ve Prof. Dr. Tufan Öğüz’den oluşan jüri tarafından başarılı bulunmuş ve kabul edilmiştir. (Tanıtım Bültenin'den)