Türk Ceza İnfaz Hukuku'nda Çocuklara Özgü İnfaz Rejimi Beyza Nur Kaplan Altındağ  - Kitap
Türk Ceza İnfaz Hukuku'nda

Çocuklara Özgü İnfaz Rejimi

1. Baskı, 
Nisan 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
208
Barkod:
9786257656986
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
243,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çocuk ceza adalet sistemine göre uygulanacak yaptırımın amacı, suçun işlenmesinin önlenmesi, mağdurun haklarının korunması ve toplumsal huzur ve güvenin sağlanmasından ziyade, çocuğun korunması, suçta tekerrürünün ve suçu meslek haline getirmesinin önlenmesidir.
Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm infaz rejiminin insan hakları ile ilişkisini ve çocuk haklarını, ikinci bölüm çocukların yargılanması ve infazın konusunu, üçüncü bölüm ise hukuk sistemimizdeki infaz rejimi ve denetim mekanizmalarını konu almaktadır.
Bu çalışma ile çocuk haklarının ortaya çıkışı ve ceza infaz hukuku içinde çocuk statüsü ortaya konulmuştur. Çocuk ceza adalet sistemi içindeki reformlar neticesinde suça sürüklenmiş olarak kabul edilen çocukların ceza infaz sistemi içindeki yeri belirtilmiş. Çocuklara özgülenmiş ceza infaz kurumları tanıtılmış, bu kurumlarda eğitim, çalışma, dış dünya ile ilişki, disiplin ve ödüllendirme mekanizmaları açıklanmış. İnfazın denetiminde etkin kurumlar incelenmiş. Hukuk sisteminde koruma mekanizmalarındaki sorunlar ortaya konulmuş, çözüm yolları önerileri sunulmuş.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Temel Hak ve Özgürlüklerin En Sert Sınırlaması Olarak İnfaz Rejimi ve Çocuk Hakları
.
İnfazın Konusu Olarak Hüküm ve Çocukların Yargılanması
.
İnfaz Rejimi ve İnfazın Denetimi
Kitapla İlgili Kategoriler