Türkiye Muhasebe Standartları ile Uyumlu Dönem Sonu Muhasebe Uygulamaları Prof. Dr. Remzi Örten, Prof. Dr. Aydın Karapınar  - Kitap
Türkiye Muhasebe Standartları ile Uyumlu

Dönem Sonu Muhasebe Uygulamaları

5. Baskı, 
Ağustos 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
412
Barkod:
9789758640003
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
230,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Diğer Baskılar
2. baskı
Nisan 2003
0
0 (%NaN)
Kitabın Açıklaması
Kitap, yedi ana kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısımda, dönem sonu muhasebe uygulamalarının genel tanıtımı yapılmıştır. İkinci kısımda, her bir hesap bazında, dönem içi envanter işlemleri ayrıntılı olarak ele alınmıştır. Üçüncü kısımda, vergi mevzuatı ile uygulamalım temel ilkeleri ve sistemini açıklayan uygulama örnekleri yer almıştır.
Dördüncü kısım, uygulamada duraksamalara ve görüş farklılıklarına neden olan önemli ve güncel sorunları kapsayan kar dağıtımı ve muhasebe uygulamaları ile ilgilidir. Beşinci kısım, dönem sonu uygulamaları açısından özellik arz eden örtülü sermaye, flnansal kiralama, geçici vergi ve enflasyon muhasebesi gibi bazı özellikli işlemler ve muhasebe uygulamalarını içermektedir.
Altıncı kısım, genel geçici mizandan sonraki dönem sonu muhasebe uygulamalarının yapılması ve temel fınansal tabloları oluşturan bilanço ve gelir tablosunun TDMS'ne uygun olarak düzenlenmesi ile ilgilidir. Bu bölümde, konuya ilişkin kapsamlı dört örneğe yer verilmiştir. Yedinci kısım da, çalışma sorularına ayrılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Dönem Sonu Muhasebe Uygulamaları
.
Muhasebe İçin Envanter İşlemleri
.
Vergi Mevzuatı ile Uyumlama
.
Kurumlarda Kar Dağıtımı ve Muhasebe Uygulamaları
.
Bazı Özellikli İşlemler ve Muhasebe Uygulamaları
.
Temel Finansal Tablolar ve Düzenlemesi
.
Çalışma Soruları