Beslenme bilimi sürekli gelişmektedir. İnsanların daha uzun süre ve sağlıklı yaşamalarında etkili olan yararlı bakteriler çok eski dönemlerden bu yana kullanılmaktadır. Yararlı bakteriler doğrudan ya da besinlerin içeriğinde doğal olarak bulunmakta ve tüketilmektedir. Yararlı bakterilere probiyotikler de denmektedir. Probiyotik terimi "yaşam için" anlamındadır. Bunlar yeterli düzeyde alındıklarında bağırsak mikroflorasını düzenlemekte, immün yanıtın düzenlenmesini sağlayarak sağlık üzerine olumlu etkiler oluşturmaktadır.
Bireylerde sağlıklı beslenme davranışları oluşturabilmek için hazırlanan bu kitapta, probiyotiklerin obezite, metabolik sendrom, kardiyovasküler hastalıklar, kanser, gastrointestinal sistem hastalıkları ve alerjik hastalıklar üzerine etkileri, literatür verileri doğrultusunda incelenmiş ve probiyotiklerle hazırlanabilecek bazı tarifler geliştirilmiş. Ayrıca, probiyotiklerle ilgili yasal düzenlemelere de yer verilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)