"Beslenmenin Esasları ve Sağlığın Korunmasında Beslenme"adını taşıyan bu kitap Beslenme ve Diyetetik eğitiminde ders kitabı açığının giderilmesine yardımcı olmak, ders veren akademisyenlere, beslenme ve diyetetik öğrencilerinin eğitim ve öğretimine katkıda bulunmayı hedefleyerek yayıma hazırlanmıştır.
"Beslenmenin Esasları ve Sağlığın Korunmasında Beslenme" kitabının içeriği dört bölümden oluşmaktadır. 1. Bölümde "Beslenme ve Diyetetiğin Esasları", 2. Bölümde "Beslenme Biyokimyası" 3. Bölümde "Çeşitli Yaşam Dönemlerinde Beslenme" ve 4. Bölümde "Özel konular" yer almaktadır.
Kitap bölümleri, farklı üniversitelerde aktif olarak akademik çalışmalarını yürüten, konusunda uzman ve deneyim sahibi 20 akademisyen tarafından kanıta dayalı verilerin ışığında en doğru, en güncel bilgileri yansıtmaktadır.
(Önsözden)