Belediyelerde Kamu Zararına Konu Önemli Mali Hususlar ve Sorumluları Sayıştay İlamları Eşliğinde Dr. Mehmet Aksoy  - Kitap

Belediyelerde Kamu Zararına Konu Önemli Mali Hususlar ve Sorumluları

Sayıştay İlamları Eşliğinde

1. Baskı, 
Eylül 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
457
Barkod:
9786050509236
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
400,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kamu mali yönetim sistemi kapsamında bulunan kamu kurumları mali mevzuat ve diğer kanunların mali hükümleri çerçevesinde mali işlem ve eylemlerini gerçekleştirmek ve mali kararlar almak suretiyle görev ve yetkileri bağlamında kamu hizmetlerini ifa ederler. Kamusal ihtiyaçların karşılanmasında hukuka ve anılan yasalara aykırılık kamu görevlilerinin idari, cezai ve mali sorumluluklarını beraberinde getirir. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nda hükme bağlanan kamu zararını tazmin yükümlülüğü bu sorumluluklardan mali sorumluluk kapsamına girmektedir.
Bu çalışmanın temel amacı; belediyelerde mali işlem sürecinde, özellikle de harcama ve gelir yönetimi sürecinde görev alan personelin ve yöneticilerin hukuka ve mali mevzuata aykırı hareket etmeleri durumunda kendilerini bekleyen mali tazmin sorumluluğunun ağır yüküne vurgu yapmak, belediyelerde kamu zararını meydana getiren mali işlemlerin genellikle hangi alanlarda yapıldığını örnek Sayıştay ilamları ile ilgililerin dikkatine sunmak ve tekrar edilmelerinin önlenmesine katkı sunmaktır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kamu Mali Yönetiminde Belediyeler Kamu Zararı ve Sorumluları
.
Sayıştay Mali Denetimlerinde Belediyelerde Tespit Edilen Önemli Bulgular
.
Belediyelerde Sayıştay Hesap Yargısına Konu Önemli Mali Hususlar