Kurtuluşun Yolu Doç. Dr. Kamil Necdet Ar  - Kitap
1. Baskı, 
Mart 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
420
Barkod:
9786257667418
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
195,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türkiye Cumhuriyeti, yıkılan Osmanlı Devleti üzerinde küllerinden doğmuş, yalnız Türk Milletinin değil bütün dünyanın takdir ve hayranlığını kazanmış Atatürk'ün liderliğinde çağdaşlaşma sürecini başarı ile gerçekleştirilmiştir.
Bu yapıt, Osmanlı Devleti'nin emperyalist güçler tarafından tarih sahnesinden silinip yerini M. Kemal Paşa'nın ateşini yaktığı, örgütlediği bir kutsal isyan ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı hazırlık ve kongreler dönemini kapsamaktadır. Samsun'da başlayan, uzun bir yürüyüş HAVZA ve AMASYA, ERZURUM, SİVAS ve ANKARA bir başkaldırı ve varoluşu sergilemektedir.
Bu süreçte yaşanan çaresizlik ve çöküş, menfaatler ve ihanetler, işgaller ve saldırılar, akan kanlar, kaybedilenler canların yarattığı tükenişi izliyoruz. Fakat bir kıvılcım, bir önder ve umut doğuyor, Türk Milleti için. Egemenliğin kayıtsız şartsız padişaha ait olduğu Şeyhülislam ve ruhban sınıfın etkin konumda olduğu teokratik bir sülale devleti olan Osmanlının yerine temelini Türk Tarihinden alan çağdaş milli değerlere sahip bir devlet kuruluyordu. Mustafa Kemal'in eseri Türkiye Cumhuriyeti.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kurtuluş Savaşı Hazırlık Dönemi
.
Milli Mücadele Kadrolarının Oluşturulması
.
Mustafa Kemal'in Samsun'a Çıkışı ve Kongreler Dönemi (Eylül 1918 – Aralık 1919)