Yazılı ve Sözlü Anlatım Prof. Dr. Mustafa Kaçalin, Doç. Dr. Kudret Altun, Doç. Dr. Ertan Örgen  - Kitap

Yazılı ve Sözlü Anlatım

1. Baskı, 
Eylül 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
300
Barkod:
9786056326356
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Oku ve Dinle’ diyerek yüzyılların öğretisini aktarmış bir geleneğin mirasçıları olarak, konuşmak, yazmak, dinlemek ve anlamak kavramları üzerine bir eser daha ortaya koyma çabamız, elinizdeki eserle vücut buldu.
İletişim çabaları, insanoğlunu uzun asırlar boyunca birtakım gayretlere sevk etmiştir. Bu, konuşma başta olmak üzere sonraları; yazmayı keşfederek ebediliğe adım atmaktan tutun da, günümüzdeki bütün iletişim imkânlarına kadar uzanan oldukça uzunca bir yolculuktu. Hakikatte, sadece konuşarak değil, yaşayan tüm canlılar ile gerçekleştirilen bütünleşme, gerçek iletişimdir. İletişim dediğimiz kavramın içinde, birleştirme, eğitme, yönlendirme, sorun çözme, eğlendirme, uyarma ve dengeleme gibi işlevler olmak zorundadır. Bu anlamda konuşmayan varlıkları da dinlemek Mevlana’nın dediği gibi asıl olandır. Ne yazık ki insan bu anlamda bütün iletişim teknolojisine ve bütün bilimine rağmen, kadîm geleneğin arkasında kalmıştır; sesten hızlı teknolojileri olmasına karşın, kendisini yaya bırakmıştır. Sebebi ise iletişimin dört temel ögesinden dinleme ve düşünmeyi ötelemesinden kaynaklanıyor olabilir mi?
Bu kitap üniversite öğrencilerinin bu duyarlılıklarını yeniden kazandırmaya yönelik bir çabadır. Yazımda Türk Dil Kurumu tarafından hazırlanan Yazım Kılavuzu’nun son baskısı esas alınmıştır. Bu nedenle örnek metinlerde aynı kelimenin farklı yazılışları bulunabilir. Yazarlar aynı eserin farklı baskılarından yararlanabildikleri için referans sayfa numaraları farklı olabilir. Bibliyografyada aynı kitabın değişik baskılarından biri gösterildi. Kitap çeşitli üniversitelerde uzun yıllar bu dersleri okutmuş, bu konuda araştırmalar yapmış bir yazar kadrosu tarafından hazırlanmıştır. Bu yönüyle kitabın hem üniversite öğrencilerine, hem her seviyeden okura fayda sağlayacağına inanılmaktadır.