UAÜHFD dördüncü sayısında, üçü hakem incelemesinden geçmiş ve birisi İngilizce, birisi Almanca olmak üzere toplam sekiz makaleye yer verilmiştir. Diğer sayılarda olduğu gibi bu sayıda da (dört) çeviri çalışması ve güncel hukuki gelişmelere dair bölümümüz bulunmaktadır.
"Kolluğun Sivil Gözetimi" konulu ilk hakemli makalede, temel hak ve özgürlüklerin zarar görmesini önlemek amacıyla kolluk yetkilerinin belirli şekillerde sınırlanabileceğine değinilmekte ve bununla bağlantılı olarak kolluk kuruluşlarının etkin bir şekilde denetimine yönelik olan kamuoyu gözetimi hakkında detaylı açıklamalar yapılmaktadır. Eser, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Seçkin Yavuzdoğan ve Hakim Havva Şimşek Akın tarafından kaleme alınmıştır.
İkinci hakem incelemesinden geçen makale, 28.06.2014 tarihli ve 29044 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında getirilen (idari yargıda istinaf gibi) birtakım köklü değişiklikleri ele almaktadır. Eser, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde idare hukuku alanında çalışmalarını sürdüren Arş. Gör. Mehmet Fatih Gürkan'a aittir.
Fakültemizde görev yapan Arş. Gör. Kerem Öz, Prof. Dr. Savaş Bozbel danışmanlığında titiz ve detaylı bir çalışma hazırladı. Eserde, küçüklerin hukuki işlem yapma şartları, yapamayacakları işlemler ve tacir sıfatını kazanma sorunu, Türk ve Alman hukuk sistemleriyle karşılaştırmalı olarak ele alınmıştır.
Anadolu Üniversitesi İİBF Dekanı olan değerli hocam Prof. Dr. Recai Dönmez ve asistanlığını yürüten Arş. Gör. Özge Mutlu Kaya, mali hukuk alanında bir makaleyle dördüncü sayıya katkı sağlıyorlar. Eser, ülkemizde detaylı tartışma zemini bulamayan ve 20. yüzyılda Schumpeter'in ortaya attığı vergi devleti kavramını, doğuşunu ve gelişimini incelemektedir.
Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde anayasa hukuku üzerine çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Korkut Kanadoğlu, 11 Eylül saldırılarından sonra önemi daha da artan terörizmin finansmanıyla hukuki mücadele yolları konusunun olumsuz bir sonucunu, mahkeme kararlarına gerek olmaksızın alınan idari kararlarla malvarlıklarının dondurulmasını ve iç hukukta oluşabilecek mülkiyet hakkı ihlallerini ele almaktadır.
Fakülte kadromuza geçtiğimiz eylül ayında dahil olan Yrd. Doç Dr. Nazım Ziyadov, Rusya ve İngiltere ceza hukuku sistemlerinde uygulanmakta olan jüri sistemini belirli dava türleri özelinde irdelemektedir. (Önsöz'den)