Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Alanında Uluslararası Araştırmalar II Prof. Dr. Hülya Özgenen Özkaya  - Kitap

Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Alanında Uluslararası Araştırmalar II

1. Baskı, 
Nisan 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
126
Barkod:
9786258108743
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
199,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Tarım ve hayvancılığın insan beslenmesinde çok önemli bir yeri bulunmaktadır. İnsan oluşturduğu agroekosistemler sayesinde tarımsal ürünlerin üretimine katkı sağlamaktadır. Ancak üreticiler bu aktiviteleri gerçekleştirirken pekçok zorlukla karşılaşmaktadır. Bunların en başında tarımsal üretim gerçekleştirilen topraklardaki patojen kontaminasyonu, pestisit ve gübre kirliliği, ağır metal kirliliği buna ilave olarak su kirliliği gibi üretimi sınırlayan faktörlerdir.
Sözkonusu bu faktörler tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliğini sekteye uğratmaktadır. Tarım topraklarındaki kirlilik ise B planı olarak farklı tarımsal üretim sistemlerinin geliştirilmesine zemin hazırlamıştır. Benzer şekilde, tarım ve hayvancılıkta hastalıklarla mücadele önemli bir yer tutmaktadır. Mücadele yöntemleri uygulanırken çevre ve insan sağlığına olan etkiler gözardı edilemez. Bu aktiviteler sonucu oluşan ekotoksikolojik etkiler beslenme zincirinde önemli bir yer tutmaktadır. Tarım ve hayvancılıkta hastalıklarla mücadelede bitkisel yağlar gibi doğal yöntemlerin kullanılması son yıllarda oldukça önem kazanmıştır.
Söz konusu kitap, bu vurgu yapılan konuları kapsayacak şekilde hazırlanmış olup bu alanlarda tüm paydaşların faydalanabileceği ve ihtiyaç duyulan konulara ışık tutacak nitelikte bilgilere sahip olduğu düşünülmektedir.
Kitapla İlgili Kategoriler