İnsanın mutluluğunu ve insanlığa yaraşır bir hayatı temel alan sosyal hizmetler, sağlıktan eğitime, rehabilitasyondan sosyal güvenliğe kadar geniş bir çalışma alanına sahiptir. Uygulamada sahip olduğu bu geniş yelpaze akademik açıdan da farklı disiplinlerden yararlanmasını zorunlu kılmaktadır.
Bu disiplinlerden biri de şüphesiz yönetimdir. Sosyal hizmet sektörünü ve kurumlarını yönetsel bağlamda ele alan bu kitap on bölümden oluşmaktadır. Farklı disiplinlerden akademisyenlerin ortak gayretleriyle ortaya çıkan kitapta sosyal hizmet kurumlarının tarihsel gelişimi, sosyal hizmet kurumlarında örgütsel davranış, sosyal hizmetlerde gönüllü yönetimi, sosyal hizmetlerde pazarlama, sosyal hizmet kurumlarında halkla ilişkiler yönetimi, sosyal hizmet kurumlarında insan kaynakları yönetimi, sosyal hizmet etiği, sosyal hizmet kurumlarında kalite yönetimi, sosyal hizmet kurumlarında finansal yönetim, sosyal hizmet kurumlarının finansmanına ilişkin vergi düzenlemeleri başlıkları yer almaktadır.
Bu kitabın sosyal hizmete ilgi duyan tüm akademisyenlere, öğrencilere ve uygulamadaki sosyal hizmet yöneticileri ve çalışanlarına katkı sağlayacaktır.