Analiz Tetra Konu Anlatımı Para–Banka, Uluslararası İktisat, Büyüme–Kalkınma ve Türkiye Ekonomisi Erol Bulut  - Kitap

Analiz Tetra Konu Anlatımı

Para–Banka, Uluslararası İktisat, Büyüme–Kalkınma ve Türkiye Ekonomisi

2. Baskı, 
Eylül 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
0
Barkod:
9786257837675
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Analiz Tetra Kitabının içerisinde sırasıyla Para-Banka, Uluslararası İktisat, Büyüme-Kalkınma ve Türkiye Ekonomisi derslerine ait ders notları yer almaktadır. Bu ders notlarının içinde her dersin kolayca anlaşılabilmesi için "Nokta Analiz" kısımlarının yanı sıra karşılaştırma tablolarına ve akım şemalarına yer verilmiştir. Diğer yandan her dersle ilgili matematiksel konulara ait örnek soru ve detaylı çözümleri, "Analiz Soru" şeklinde kitapta yer almıştır.
Kitap genellikle KPSS ve iş sınavlarına hazırlanan adaylara hitap etmesinin dışında üniversitelerde bu dersleri alan öğrenciler için de yardımcı bir kaynak olacaktır. Genelde iş sınavlarına hazırlanan öğrencilerin "son dörtlü" diye adlandırdıkları bu dersler, çoğu zaman öğrencinin üstün körü çalıştığı, önemsemediği ya da sınavdan önce kısa bir zaman ayrılarak çalışılan dersler olarak görülmektedir. KPSS'de sorulan 40 iktisat sorusunun dağılımı 12'si Mikro İktisat, 10'u Makro İktisat, 2'si İktisadi Doktrinler Tarihi, 4'ü Para-Banka, 4'ü Uluslararası İktisat, 4'ü Büyüme-Kalkınma ve 4'ü Türkiye Ekonomisi şeklindedir. Görüldüğü üzere gelen 40 sorunun 16 tanesi yani başka bir deyişle % 40'ı son dörtlü diye adlandırılan ve öğrencinin KPSS'de çok önemsemediği derslerden gelmektedir.
Bu basit analiz bile bu derslere de Mikro ve Makro İktisat dersleri kadar ağırlık verilmesi gerektiğini göstermektedir. Bu kitap, öğrencilerin yoğun ısrarı üzerine piyasadaki bu derslere yönelik önemli bir açığı kapatacak şekilde hazırlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Para–Banka
.
Uluslararası İktisat
.
Büyüme–Kalkınma
.
Türkiye Ekonomisi