Hayat ileri doğru yaşanır, geriye doğru anlaşılır." diyor Kierkegaard. Son dönemde toplumsal yaşamın her yönünü etkileyen bir dizi yasal düzenleme yapıldı. Ancak üniversite ve eğitim kamuoyu genel olarak "sessizliğin dili" ile yanıt verdi. Üstelik kamuoyunda neredeyse bu sessizliğin bilgelik kadar akademik nezaket ve inceliğin sonucu olduğu yönünde bir görüş birliği oluşmak üzere. Bu durum başka bir açıdan örneğin "Siz ancak yanıtını bildiğiniz soruları işitirsiniz." diyen Nietzsche'ye göre "kuzuların sessizliği" olarak da tanımlanabilir.
Bu kitap Eğitim Politikası başlığı altında yazılan ve sadece tanımlar, formüller eşliğinde "öngörüler" üreten kitaplara alternatif bir kitaptır. Özetle bu kitap hayata, insana ve gündeme dokunmadan bilgi üreten ve kendisi bu açıdan bizatihi "politik" olan eserlere yanıt vermeyi amaçlayan bilimsel bir perspektif sunmaktadır.
Sonuç olarak bu anlayışla eğitim kamuoyunun bilgisine ve değerlendirmesine sunulan Eğitim Politikası kitabının akademik dünyadan gerekli ilgiyi göreceği beklenebilir. Umudu yeşertmek ve daha güzel bir Türkiye yaratmak isteyen herkese, bu arada eğitimcilere önerilir…