Kan şekeri ayarını sağlamak ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için diyabetli kişi öncelikle nasıl beslenmesi gerektiğini öğrenmeli ve aldığı bilgi ile yemek planını günlük yaşam akışına göre kendisi oluşturmalı. İşte uygulanması son derece kolay olan "karbonhidrat sayımı" yöntemi bu noktada devreye giriyor. Bu öğün planlama yöntemi, diyabetli bireyi ‘diyet' yapma zorunluluğundan ve stresinden uzaklaştırıyor, kişinin yaşam kalitesini artırıyor.
Diyabetliler İçin Hayatı Kolaylaştırma Kılavuzu karbonhidrat sayımı yöntemini son derece anlaşılır ve uygulanabilir şekilde açıklayan bir kitap. Kitapta yer alan ve Türkiye'de ilk kez yayınlanan "1000 ürünün kalori, karbonhidrat, yağ ve lif değerlerini veren özel sayaç" ise hastalar için eşsiz bir rehber niteliğinde.
Bu yöntemle öğün planını kendisi yapan, aldığı karbonhidrat miktarına veya kan şekeri düzeyine göre insülin doz ayarını yapabilen ve sonuçta kan şekerini ayarlamayı başaran diyabetlilerden genellikle hep benzer cümleleri duymuş:
"Keşke bu yöntemi yıllar önce öğrenseydim"
"Bu bilgiler bize niye daha önce anlatılmadı?"
"Bu işin bu kadar kolay olacağını hiç düşünmemiştim"
"Kendimi artık hasta olarak görmüyorum, diyet yapmıyorum, karbonhidratları saymak koşulu ile her şeyi yiyebiliyorum ve kan şekerim çok iyi gidiyor"
Ne diyelim, darısı bu kitabı okuyan tüm diyabetlilerin başına…
(Tanıtım Bülteninden)