Arabuluculuğa İlişkin Bölge Adliye Mahkemesi Kararları Kroniği 2022 Doç. Dr. Anıl Köroğlu, Doç. Dr. Efe Dırenisa  - Kitap

Arabuluculuğa İlişkin Bölge Adliye Mahkemesi Kararları Kroniği

2022

1. Baskı, 
Mayıs 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
157
Barkod:
9786050515756
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmada öncelikle arabuluculuğa ilişkin bölge adliye mahkemesi kararlarını konu başlığına göre tasnif ettik. Kararların ilgili kısımlarına yer vermeden önce, kararların hangi konuya ilişkin olduğunu, o bölümün başında açıkladık. Yapmış olduğumuz tasnif doğrultusunda, benzer hukukî sorunları içeren kararları aynı bölümde inceledik. Bazı kavramlar hakkında doktrin görüşlerine ve açıklayıcı notlara yer verdik. Kararlar yayımlanırken, taraflara ait isimler, unvanlar ile kararların ortaya çıkmasında emeği geçen tüm Üye ve Tetkik Hâkimlerinin bilgilerini de metinlerden çıkarttık.
Arabuluculuğa ilişkin bölge adliye mahkemesi kararlarının topluca gözden geçirilmesi, hukuk uygulamasının tespiti ve bu kapsamda doktrinin de gelişimine katkı sağlayabilmesi bakımından olumludur. Bunun yanında arabuluculuk alanına ilişkin olarak yargı mercilerinin kanunları doğru uygulamak konusundaki çabasını ve titizliğini göstermesi bakımından da yararlıdır.