Kitabın birinci bölümünde, noterlerin ve diğer görevlilerin Türk Ceza Kanununun uygulanması açısından kamu görevlisi sayılması ile işledikleri suçlarda soruşturma ve kovuşturma yöntemi konuları incelenmiş, konunun temelini oluşturan noterler hakkındaki özel soruşturma ve kovuşturma usulüyle ilgili olarak yargı kararları da nazara alınarak ayrıntılı ve sistematik bir biçimde açıklamalarda bulunulmuştur.
Kitabın ikinci bölümünde, Noterlik Kanununda düzenlenen suçlar ve kabahatler irdelenmiştir. Üçüncü bölümde, noterler ile diğer görevliler tarafından işlenebilen Türk Ceza Kanununda yer alan suçlar, dördüncü bölümde ise noterlere ve diğer görevlilere karşı işlenen suçlar konularına değinilmiştir.
Kitabın beşinci bölümü içtihatlara ayrılmıştır. İçtihatlar bölümünde noterler ile diğer noter görevlilerinin işledikleri iddia edilen suçlara ilişkin 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun yürürlüğe girdiği 1.6.2005 tarihinden itibaren verilen ve kitabın yayımı çalışması anına kadar yazımı tamamlanmış bütün Yargıtay kararları ile açıklayıcı olmaları nedeniyle önemini ve güncelliğini sürdüren daha önceki tarihli Yargıtay kararları yer almaktadır.
Uygulayıcılara faydalı olması amacıyla noterlik denetimi, noterler ve noter görevlilerine ilişkin soruşturma ve kovuşturmalara ilişkin Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü ile Hukuk İşleri Genel Müdürlüğünün genelge ve yazıları ile soruşturmaya ilişkin yazı ve karar örneklerine ekler bölümünde yer verilmiştir.